Mijn naam is Emily Breedveld en samen met mijn man en shiba's woon ik in Krimpen aan den IJssel. Al onze ouderdieren zijn getest en wij fokken dus ook alleen volgens de regels van de Raad van Beheer en de rasvereniging.

Wie zijn wij en waar is het begonnen?
Al op jonge leeftijd had ik een liefde voor honden. Om mijn ouders dit nog duidelijker te maken sprak ik als 8 jarig kind het woord Hond al in 6 verschillende talen en verzorgde ik 12 sledehonden als
kennel hulp.

Op 11 jarige leeftijd kregen wij dan eindelijk onze eerste hond Edo. Dit was een witte akita van 6 maanden die bij de kennel Yumenoshima vandaan kwam. Als je nu denkt, hé die naam komt mij bekend voor.. Dat kan heel goed kloppen!
Mijn kennelnaam is een samenvoeging van mijn eerste Shiba Yumiko en van de kennelnaam van de mensen waar het allemaal begonnen is en die mij als jong kind al inspireerde, Lambert en Yvonne Dircks van de kennel Yumenoshima.

Met Edo was het hek van de dam! Hierna volgde onze Japanse Akita teefje Ichiko en op mijn 16 jarige verjaardag kwam mijn droom uit want Okichi kwam bij ons wonen! Mijn maatje in hart en nieren! Van Okichi hebben wij uiteindelijk ook nog een zoon aangehouden genaamd Wataru.
Na Wataru kwam ook Yumiko bij ons wonen, een pittige Shiba dame met een heel eigen karakter!!
Uiteindelijk hebben wij 4 Akitas en 1 Shiba in ons midden mogen hebben. Met Okichi hebben wij 2 nestjes gehad en liep ik shows met Okichi en Ichiko. Naast shows met de honden deed ik ook aan junior handling.ABOUT

In memoriam: